sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Suunnitelma B Wollmeisesta

Uusi versio ensimmäisestä japanilaisen ohjeen mukaan tehdystä villatakista on jo hieman nytkähtänyt eteenpäin. Kyllä tuo Wollmeise on mukavaa neuloa ja lanka tuo hyvin esiin pitsineuleen. Vielä kun on käytössä KnitPicksin 3,25 pyöröt, niin ei voisi olla paljon mukavampaa neulottavaa. Kuvassa ja työssä on mukana myös Katjalta saatuja silmukkamerkkejä :)

torstai 26. marraskuuta 2009

purkoosia

Jo tuo japanilainen neulemalli on muuttunut toiseksi. Uusi uljaampi vaihtoehto ei kyllä ole aitopitsiä, mutta siinä on käytössä akrobatiaa vaativaa useamman silmukan lepuuttamista apupuikolla eri suuntiin. Siis ihan hauska neulottava tuokin. Ensimmäinen versio oli 10 sentin neulomisen jälkeen valtava. Katsoin sitten mallin olevankin 105 senttiä alareunasta. Eihän semmoista uskalla tehdä jos lankaa on 450 grammaa, eikä samanlaisesta langasta ole tietoakaan. Olisi tietysti voinut ajatella jotain etukäteen, eikä vaan hurmahenkisesti aloittaa uutta ihanaa.

sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Pikkujoululahja ja ensimmäinen WM

Olin viime torstaina Priiman mukavissa pikkujouluissa. Ohjelmassa oli ruokaa, juomaa, hyvää seuraa ja pikkujoululahjoja. Kaupan puolesta oli kaikille pikkupaketit, itse sain kauniin punaisen puisen kynttilänjalan ja sävyyn sopivia servettejä. Jos oli itse tuonut pikkupaketin, sai tilalle ottaa toisen pikkupaketin. Itse kävin lahjaostoksilla SuklaaGalleriassa, josta voi ostaa törkeän hyvää suklaata. Toivottavasti lahjan saaja oli samaa mieltä. Minä ainakin sain ihanan pikkujoululahjan, nimittäin Utunan Ansa ja Taisto väristä lankaa. Kuvassa lattempi kuin luonnossa:

Tänään aloitin pitsineulepuseron Couture Knit 13-kirjasta lankana ihan ensimmäinen Wollmeiseni 100% merinoa 3 vyyhteä värinä Neptun. Lanka lienee hieman ohuempaa kuin mallissa tai olisi pitänyt ottaa isommat puikot. Kolmosen puikot tuntuivat kyllä ihan hyviltä, vaikka neulonkin yleensä aika tiukkaa. Ohjetta täytyy hieman soveltaa ja lisäsin yhden kuviokerran lisää. Keskelle tulee sitten hieman eri kuvio ja täytyy noita lisäyksiä/kavennuksia laittaa erilailla. Malli on osittain joka kerroksella neulottavaa pitsineuletta eli kotona rauhassa herkuteltavaa, eikä ruuhkabussissa jatkettavaa.Kävin eilen Oulunkylän neuletapaamisessa ja ostin Knit Pick'sin magneettisen mallikuvion pidikkeen. Miten se kuvion seuraamispalkki voikin haista pahalle. Kyllä tuota härpäkettä voi varmaan käyttää tuulettamisen jälkeen.

perjantai 13. marraskuuta 2009

Arvontavinkki

Eräälle naishenkilölle on lahjoitettu lankaa ja hän haluaa laittaa hyvän kiertämään. Eli 15.11. asti aikaa osallistua Wollmeise-arvontaan.

sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Isänpäivästä ja vähän langoistakin

Tytär teki eilen kakun, löysimme nuo koristukset ELMA-messuilta. Kakussa on suklaata sisällä ja päällä ja ensi viikon kalorit on jo tässä vaiheessa tankattu. Sittenhän on motivoituneempi aloittamaan dieetin, vaikka ensi viikolla. Kakku oli kyllä niin hyvää, ettei harmita yhtään :)
Eilisellä messuretkellä ei tarttunut mukaan kuin kaksi vyyhteä okran väristä babyalpakkaa Titityyltä. Hämmästyttävän maltillista langan ostelua, olisiko minusta tullut järkevä? Tapion kaupan Neulontaratikkalaisille lahjoittama lanka meni sekin kaverin kotiin.

perjantai 6. marraskuuta 2009

Uusi keskustelupaikka nimeltä Neuloosi

Jonkin aikaa sitten avattiin uusi keskustelupaikka neulojille ja virkkaajille nimeltä Neuloosi. Sinne vaan kirjoittamaan ja ideoimaan uutta niksinurkkaa/pulinapaikkaa!