sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Nyppypipa wollmeisesta

Joskus jotain valmistakin raportoitavaksi. Alkuperäinen ohje oli paljon paksummasta langasta ja kärsimättömänä ihmisenä laskin vain silmukoiden määrän, en kerrosten, uusiksi. Tästä seurasi jatkossa kavennusten siirtyminen nyppyjen jälkeiseen tilaan, sekä satunnaisten välikerrosten lisäily nyppykerrosten väliin. Loppusuoralla huomasin, ettei lanka nyt sitten riitä aloittamallani joustimenpituudella koko pipoon. Loppu oli semmoista hölmöläisten peiton jatkamista eli resorista purettua lankaa neuloen tein loppuhuippuun asti. Neptun väri tuli loppuhuipennukseen ja resorista poimittujen lankojen päättelyyn. Tästä langan loppuvuudesta oppineena olen nyt laskeskellut seuraavassa neuleessa kuinka monta silmukkaa tulee grammasta lankaa. Saas nähdä kuinka hyvin tuo teoria toimii. Laitan jossain vaiheessa raportit jo kauan sitten tekemästäni vauvanpeitosta ja Katjalta saamastani tiskirätistä. Tiskirättiä ei ole voinnut edes käyttää kun en ole kuvanut sitä vielä :/

Malli: Talvi on liekeissä myssy , Käsityö talvi 2009
Lanka: Wollmeise 100 % superwash, väri vihreä/neptun 72gr(150gr/525.8m)
Puikot: 2,75 mm KnitPro

sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

wyc ja lankahamsteroinnin loppu

No viime viikolla tuli taas todistetua kuinka heikko ihminen on. Liityin pontevasti Lankahamstereihin helmikuun lopulla. Ei siis olisi pitänyt olla kuin maaliskuu ostamatta lankaa ja neuloa vaan varastojaan pois. Alku, kyse on siis kahdesta viikosta, alkoi hyvin. Ei edes Wollmeisen seireeninomaiset kutsut koskettaneet millään tasolla. Kävin kaupoissa ja hypistelin lankoja ilman ongelmaa. Sitten tuli SE Wonderyarns Club ilmo, johon mahtuu vain 5 nopeinta ja onnekkainta. Lupauksella päästä seuraavaan klubitoteutukseen suoraan, jos vain haluaa. Kyseessä on Liisa Ihmemaassa teeman ympärillä pyörivä lanka-ja krääsäklubi. Luvassa on Laika tai/sekäettä Markka lankoja joka toinen kuukausi 3 kertaa. Se oli menoa se. We're all mad here.

perjantai 19. maaliskuuta 2010

Neuletapaaminen Menita Outletissa 20.3.2010 klo 12 - 16

Ensi lauantaina on vaikka mitä menoa pääkaupunkiseudulla. On Helsinki Fashion Housen ysmy ja Nordian neuletapaaminen Oulunkylässä ja sitten vielä Menitan Outletissa Soukassa tapaaminen. Menee vaikeaksi valita ;) Laitan tähän kopion Menitalta saamastani postista.

Hei taas Menitan ystävä!

Olemme hyvin ilahtuneita ystävä-kerhomme suosiosta, jäseniä on liittynyt lyhyen ajan kuluessa yli 500.

Tämän viikon uutuus on erityisesti kutojien mieleen, olemme juuri saaneet 1000 kg uusia matonkuteita Soukan myymälän hyllyyn, hintaan 5,95 €/kg. Värivalikoima on huikean kesäinen, ja trikookude helppoa työstää. Vanhoja värejä myydään ale-hintaan 2,95 €/kg. Uutta ilmettä kotiin kevääksi saa helposti virkkaamalla koreja tai mattoja matonkuteista, tähän sopii erittäin hyvin mm. ontelokude 8,- €/kg.

Teemme tilaa uusille langoille kevättä ja kesää varten. Poistolistalle joutuneet paksut villalangat myymme Soukassa ale-hintaan niin kauan kuin tavaraa riittää, mm. Dalen 100 %:n villalanka Hubro 2,50 €/100 g (norm. 4,95). Kevyillä bambupuikoilla neulominen sujuukin mukavasti. Olemme saaneet lisää edullisia bambupuikkoja, 5,- €/pari. Nyt kannattaa tulla tekemään muitakin löytöjä Soukkaan.

Neuletapahtuma on jälleen ajankohtainen lauantaina 20.3. klo 12–16 Soukassa, tervetuloa neulomaan! Seuraava eli pääsiäislauantain neuletapahtuma 3.4. on poikkeuksellisesti tunnin lyhyempi, klo 12–15.

Tervetuloa Menitaan!

Menita Helsinki, Korkeavuorenkatu 20, puh. 09 632 844,
e-mail: helsinki@menita.fi

Menita Outlet Espoo, Yläkartanontie 26, Soukan Ostoskeskus, puh. 09 256 7538,
e-mail: info@menita.fi

Liikkeemme ovat avoinna ma-pe 10-18 la 10-15

Neuletapaaminen Menita Outletissa Soukassa joka toinen lauantai 12-16 (parittomat viikot), lauantaina 3.4. kuitenkin vain kolme tuntia eli klo 12-15.

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

YSMY Helsinki Fashion Housessa 20-21.3.2010 klo 10-16

Helsinki Fashion Housessa on siis ysmy. Tämä tarkoittaa hirmuista ryysistä lauantaina ja vähemmän ihmisiä + valikoimaa sunnuntaina. Mukaan kannattaa varata käteistä, koska kaikissa liikkeissä ei käy kuin käteinen. Tuotteita moneen makuun: Kello, Paul Frank, Nanso, Luhta ....
Itse ostin viimeksi käydessäni Ril'sin nahkatakin satasella ja tykkäsin kovasti. Tietenkin siellä myydään myös lankaa, kuinkas muuten. Mukana on Oulunkylän
Lankamaailma Nordia