tiistai 29. maaliskuuta 2011

Päivölästä vielä vähän ja WM

Unohdin eilisestä jutusta Maijalta saamani puikkokotelon. Ehkä siksi, kun se oli jo käytössä ja repussani :)



Sitten vielä tuli WD lankoja Saksasta. Väreinä oli Neptun ja Tosca.

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Päivölässä

Viime viikonloppu meni Neuleretriitti 4:n parissa Päivölässä. Elämä on joskus hienoa :). Joitain matkamuistoja tuli mukaan:
Kasa kuituja



Zombie Invasion Superwash merino

Tuulian padasta 70% BFL 30% mohair

Tuulian padasta silkkinessuja

Pörrön keittiöstä silkkinessuja värttinällä saakka

Tuulian tekemiä silmukkamerkkejä

Tuulian padasta sukkalankaa

Cascaden Heritage silk 85% superwash merino 15% Mulberry silk
Arvontavoitto 75% villa 25% bambu

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Sukkia Japaniin

Nyt on mahdollisus auttaa viluisia varpaita Japanissa. Jason Kellyn sivuilla osallistumisohjeita. Facebookissa on ryhmä Socks for Japan, mistä voi myös seurata sukkakeräyksen etenemistä.

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Zakka-lankaa

Nyt tuli 16 * 25 grammaa polyakryylia hopealla terästettynä Japanista. Koko tilaus oli 3 kappaletta 22 kerän värilajitelmaa neljälle henkilölle jaettavaksi. Koko lysti maksoi huikeat 112,94e eli 1,71 euroa kerä. Uskomattominta tässä on kyllä toimitusaika :) Tilaus siis on tehty ja maksettu viime perjantai-iltana ja keskiviikkona iltapäivällä on näitä lankoja yritetty tuoda kotiosoitteeseen. Aina ei oikein Suomessakaan saa tuotteita näin nopeasti.

Tällä Pierrot Yarnsin sivuilla oli vielä tämmöinen juttu:

PRAY FOR TOHOKU, KANTO, HOKKAIDO / Earthquake, Tsunami Disaster

======================================================

We are donating 5% of sales from this shop to Japanese Red Cross Society until April 30th.

======================================================

tiistai 15. maaliskuuta 2011

Aina kaikki ei mene kuten YouTube-ohjeissa

Miten se into aina välillä vieläkin menee järjen edelle? Minun kivassa bussineuleessa oli nyt sitten enemmän yritystä kuin tolkkua. Pikavilkaisu ohjeeseen, joo 36, Ai niin mikä se oli? Taisi olla 36 kertaa lisäys varmaan. Ei sitten oikeastaan ollutkaan, Olisi pitänyt tehdä jotain muuta kun etukappaleessa on 36 silmukkaa :/

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Villavaatekeräys asunnottomille

Kristel julisti alkavaksi Villaa ylle -keräyksen ja haastaa kaikki lukijat pohtimaan: olisiko aikaa neuloa yksi pipo, yhdet lapaset, yhdet villasukat tai yksi kaulahuivi? Kaikelle lämmittävälle on tilausta ja tarvetta. Valtaosa VVA:n kohteista on miehiä, joten miesten saapassukat tai lapaset ovat enemmän kuin tervetulleita, mutta myös naisten kokoiset neuleet ovat tarpeen.

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Kaverikin teki blogisivut

Pitkällisen painostuksen (minä ja Katju) jälkeen Marilla on nyt  blogi. Sinne kaikki heti :)

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Uusia tekeleitä

Uutta pitää aloittaa, vaikka vanhoja ei ole vielä viimeistelty. Jossain vaiheessa neuleista tulee hankalan kokoisia ja pitää aloittaa uusi helpommin mukaan otettava kudin. Sitä paitsi olen tehnyt uuden aluevaltauksen, olen aloittanut peiton virkkaamisen! seliseli

Olen pitkään katsellut erästä kuusikulmaisista paloista tehtyä peittoa sillä silmällä ja nyt sitten aloitin sen vanhoista Novitan Top Wool raadoista.

Aloitin eilen AinaViluisen villatakin ylhäältä alas Malabrigon Lacesta. Puikot ovat 3,5 ja siitä tulee niiiin pehmeätä neuletta.

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Ikivanha tekele

Kun tulee tähän ikään, niin tämmöiset sumeat kuvat ovat mairittelevia. Oikeastaan kuvausavustajani halusi ilmeisesti ottaa nämä kuvat vähän taitellisemmin ;) Toivottavasti Sanna ei lue minun blogiani.



Malli: Knitscene Fall 2010, Lapis Yoke
Lanka: Noro Maiko (35% Silkkiä + 35% Villaa + 30% Mohairia), väri Lime 320gr(40gr/121m)
Puikot: 4,50 mm Addit

Neule oli ylhäältä alaspäin neulottavaa ja rentouttavaa neulottavaa. Kaarrokkeen jälkeen jännittävin osuus oli jokunen kavennus kyljissä ja hihoissa. Tästä neuleesta tuli heti suosikkini ja olen pessyt sitä pesukoneessa jo varmaan 4 kertaa. Ehkä nämä sumeat kuvat ovat ihan hyvä idea. Tein tämän suunilleen viikossa ja sain valmiiksi jo viime syyskuussa.